Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 22:18

Λιγότεροι οι εμβολιασμοί στην Πρέβεζα – πως κινούνται σε όλη την Ήπειρο

[ad_1]


Στους 9.470 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στα εμβολιαστικά κέντρα της Ηπείρου.

Περισσότεροι από τους μισούς έγιναν από τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο Νομό Ιωαννίνων ενώ εντύπωση προκαλεί ο αργός ρυθμός με τον οποίο εξελίσσονται στην Πρέβεζα.

Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν γίνει μέχρι τώρα 5.709 εμβόλια, στο νομό Άρτας 1.781, στο Νομό Θεσπρωτίας έγιναν 1.150 εμβόλια και στην Πρέβεζα 830.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για την πανδημία ανέφερε ότι ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων» από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα εμβόλια, αφήνοντας αιχμές.

«Η παραγωγή και διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις όσον αφορά την παράδοση. Οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό, που σε μεγάλο βαθμό θα συνδιαμορφώσει το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Η ΕΕ οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος απέναντι σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς. Οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από τα χρήματα των πολιτών. Τα κράτη-μέλη και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία», τόνισε στη συνέχεια αναφορικά με τα εμβόλια.

#pressgreece

[ad_2]

Πηγή

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα