Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 22:09

Νέες κλίνες και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας

[ad_1]

Eνισχύεται το σύστημα υγείας της Πάτρας με 349 άμεσα διαθέσιμες κλίνες προκειμένου να ανακοπεί  το κύμα της πανδημίας.  Το μεγαλύτερο μερίδιο αντιστοιχεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο οποίο δημιουργούνται  265 κλίνες Covid -19, εκ των οποίων οι 245 αφορούν ενήλικες ασθενείς και οι υπόλοιπες 20 για την κάλυψη των αναγκών στον παιδικό πληθυσμό.

Η εξασφάλιση του αριθμού των κλινών θα προκύψει από συγχωνεύσεις που θα γίνουν σε όλες σχεδόν τις Κλινικές του Ιδρύματος (Παθολογική, Δερματολογική, Ουρολογική, Γυναικολογική, Καρδιολογική, κ.ά.), ενώ ήδη είναι έτοιμη να ανοίξει ξανά η ΩΡΛ Κλινική, η οποία και στο παρελθόν είχε υποδεχθεί περιστατικά Covid-19.

Το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ συζητήθηκε εκτενώς χθες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Covid -19 του ΠΓΝΠ,

Σε ό,τι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη 89 συνολικά νέων κλινών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών νοσηλείας ασθενών.

Από το σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει πρόβλεψη για «ανάσα» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, στις οποίες δίνεται η πιο σκληρή μάχη με τον ύπουλο και φονικό εχθρό.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διαθεσιμότητα 33 κλινών ΜΕΘ Covid -19, εκ των οποίων 24 στο ΠΓΝΠ και 9 ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας», ενώ στην απευκταία περίπτωση που κριθεί αναγκαία θα μετατραπούν σε κλίνες Εντατικής αίθουσες των χειρουργείων.
 #pressgreece

[ad_2]

Σύμβουλος

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα