Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 22:38

Ολιγοώρη η διαδικασία των πεπραγμένων έτους 2019 στο Δήμο Σερρών

[ad_1]

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Θ. Αραμπατζής τοποθετήθηκαν

Λίγο περισσότερο από μία ώρα είχε διάρκεια η λογοδοσία των πεπραγμένων έτους 2019 του Δήμου Σερρών που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης,

Για το πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς από τον Ιανουάριο εως τον Αύγουστο – χρονικό διάστημα άσκησης  από τη προηγούμενη δημοτική αρχή τοποθετήθηκε ο  επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων» Θεόδωρος Αραμπατζής.

Υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή  εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις και υλοποίησε έργα προϋπολογισμού 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφού μίλησε αναλυτικά στα έργα και τις δράσεις ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του  μία σημαντική υπογραφή έργου και μία απόφαση που ελήφθη πριν η απερχόμενη δημοτική αρχή παραχωρήσει τη θέση της στην νύν. Συγκεκριμένα:

Α) το Φεβρουάριο 2019 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την εκπόνηση της μελέτης “ κατασκευή πράσινου σημείου διαχείρισης απορριμμάτων  Δήμου Σερρών” και στις 15 Μαρτίου 2019 υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Δήμου Σερρών και αναδόχου.

Β)  Από 01-01-2019 εφαρμόστηκε η απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με την οποία μείωσε το τιμολόγιο του νερού κατά 17% και το πάγιο τέλος κατά 9,5%.

Για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2019 ο απολογισμός έγινε από τον δήμαρχο Σερρών  Αλ. Χρυσάφη .

«Το μικρό χρονικό διάστημα και το γεγονός ότι κληθήκαμε να υλοποιήσουμε το τεχνικό πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής  δεν άφησε περιθώρια για χάραξη και υλοποίηση δράσεων» ανέφερε ο δήμαρχος Σερρών και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος στερήθηκε της προσφοράς 180 εργαζομένων από τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας τα οποία έληγαν την περίοδο ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή.

«Το πρώτο διάστημα σημείωσε ο Δήμος  επένδυσε στην ισχυροποίηση της θέσης του στα συλλογικά όργανα κάτι που επιτεύχθηκε με την εκλογή του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε ένας κύκλος επαφών και συναντήσεων με πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες στην Ελλάδα αλλά και στις Βρυξέλλες με στόχο την προώθηση των θεμάτων του Δήμου Σερρών και την καλύτερη προετοιμασία για τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του Δήμου.

Ως σημαντική πρωτοβουλία μέσα στο 2019  ο δήμαρχος Σερρών παρουσίασε την χρηματοδότηση της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του νέου κλειστού Κολυμβητητηρίου αλλά και τις βάσεις  για την ανταλλαγή ακινήτων για τη «Δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου Σερρών» με ταυτόχρονη απόκτηση από τον Δήμο του νυν Δικαστικού Μεγάρου, όπως επίσης και για την παραχώρηση ακινήτου για τη «Δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού» και απελευθέρωση του νυν ακινήτου της Πυροσβεστικής για περαιτέρω αξιοποίηση από τον  Δήμο.

Σημαντικά επίσης βήματα όπως είπε έγιναν για να υλοποιηθεί το μεγάλο όραμα της δημοτικής αρχής  με την δημιουργία του Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας EDEN PROJECT HELLAS με την επίσκεψη στο θεματικό περιβαλλοντικό πάρκο και εκπαιδευτικό κέντρο στην Κορνουάλη της Αγγλίας και τις επαφές που πραγματοποιήσαμε.

Τέλος ο δήμαρχος Σερρών κατέληξε λέγοντας ότι το 2019 αποτέλεσε έτος προετοιμασίας και έντονης δουλειάς τόσο σε επίπεδο υπηρεσιακό όσο και σε επιτελικό, προκειμένου να ωριμάσουμε τις αναγκαίες μελέτες και τις προτάσεις για την επίτευξη όλων των στόχων μας.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του απολογισμού των πεπραγμένων σύντομες τοποθετήσεις έγιναν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Φωτιάδη, τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ηλία Γκότση και την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Παρθένα Χαραλαμπίδου

#pressgreece

[ad_2]

Πηγή

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα