Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 20:24

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής διεκδικεί θέση στους Οινικούς Προορισμούς της Ευρώπης

[ad_1]

 

Στην ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη,  ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Οινοποιών Βόρειου Ελλάδος κ. Στέλιος Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης.

Ένα πλήρες σχέδιο ανάπτυξης του Οινοτουρισμού, που περιλαμβάνει δικτύωση χαρτογραφημένης οινικής διαδρομής της Ανατολικής Χαλκιδικής, με εμβληματικούς οινότοπους της Ευρώπης, μετακλήσεις δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων από Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και σύμπλευση της τοπικής γαστρονομίας και επιχειρηματικότητας, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, διαδικτυακά, σε ένα ειδικό ακροατήριο αποτελούμενο από επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού και της γαστρονομίας που συνθέτουν το Cluster του Δήμου Αριστοτέλη και δημοσιογράφους από Ελλάδα και εξωτερικό, στελέχη της Αυτοδιοίκησης κ.α.


Από το Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας, ο κ. Βαλιάνος αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό εξωστρέφειας του συγκεκριμένου σχεδίου, απόρροια της σειράς αποστολών του Δήμου Αριστοτέλη σε διεθνώς καταξιωμένους οινικούς προορισμούς της Ευρώπης, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γαστρονομίας της περιοχής και στα γενικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Αριστοτέλη.

#pressgreece

[ad_2]

Φωνή της Βισαλτίας

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα