Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 12:11

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – Ζωτικής σημασίας για τους οστρακοκαλλιεργητές ο καθαρισμός των εκβολών του Λουδία

[ad_1]

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.Βούλα Πατουλίδου και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης βρέθηκαν στο σημείο όπου ολοκληρώνονται εργασίες καθαρισμού των εκβολών του ποταμού Λουδία, από φερτά υλικά και προσχώσεις με τη χρήση ειδικού βυθοκόρου σκάφους.

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έβαλε τέλος στην «ομηρία» 59 μονάδων οστρακοκαλλιέργειας long line και 110 σκαφών παράκτιας αλιείας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς ο καθαρισμός και η εκβάθυνση των εκβολών του Λουδία απελευθερώνει ουσιαστικά τη νοητή υδάτινη δίοδο προς τη θάλασσα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης κ.Πατουλίδου «Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους παράκτιους αλιείς και ειδικά για τους οστρακοκαλλιεργητές της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες επί σειρά ετών στην καθημερινή τους πρόσβαση από και προς τις μονάδες τους εντός του Θερμαϊκού Κόλπου. Προβλήματα που είχαν ξεκινήσει από το 2013, καθώς οι προσχώσεις στις εκβολές του ποταμού καθιστούσαν χρόνο με το χρόνο δυσκολότερη την «έξοδο» των καϊκιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του Λουδία παράγονται κάθε χρόνο 10.000 τόνοι μυδιών και οστράκων, που εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

2c7938da dbe9 4474 9d0c 45d7b5f59e16

[ad_2]

Πηγή

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα