Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 15:28

Πρόγραμμα μαζικών rapid test – Δηλώσεις στην πλατφόρμα testing.gov.gr – Που θα γίνονται

[ad_1]


Από το βράδυ της Δευτέρας (21/12) είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα testing.gov.gr.
Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Δεν σας εξασφαλίζει, διότι ο έλεγχος είναι τυχαιοποιημένος και είναι πιθανό να μην επιλεγείτε, ή η επιλογή να μην γίνει στο χρονικό διάστημα της νόσου. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας, των Κέντρων Υγείας ή των Νοσοκομείων.

Η διαδικασία ξεκινά μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα testing.gov.gr. Στην αίτηση θα έχει στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικό κώδικα, ιδιότητα, επάγγελμα και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Ακολούθως θα σας έρχεται ένα μήνυμα με έναν κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσετε στην αίτησή σας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τότε θα δείτε στην οθόνη ότι η αίτησή σας καταχωρήθηκε. Αν επιλεγείτε, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού μερικές ημέρες αργότερα. Οι επιλεγμένοι πολίτες θα λαμβάνουν ένα νέο sms, με έναν μοναδικό κωδικό, τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζονται με άλλους, μέσω του οποίου θα μπορούν να εμφανιστούν σε συγκεκριμένο διάστημα και σε συγκεκριμένο σημείο.
Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης «η νέα πλατφόρμα τυχαιοποιημένη διασποράς στην κοινότητα, ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού. Η στρατηγική μας για δωρεάν τεστ μέχρι τώρα περιλαμβάνει κατ’ αρχήν όσους παρουσιάζουν συμπτώματα Covid-19, όπως είναι οι υγειονομικοί και τα κέντρα υγείας. Επίσης εκτελείται και έλεγχος στην κοινότητα από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο εντοπισμού συρροών, αλλά και προληπτικοί έλεγχοι συρροής.
Με την έλευση έγκυρων τυχαίων rapid tests προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους, με στόχο να φτάσουμε στα 12.000 τυχαία τεστ., ανά ημέρα. Στόχος είναι η διακοπή αλυσίδας μετάδοσης, η έγκαιρη πρόβλεψη και η ανίχνευση της ασυμπτωματικής διασποράς.
Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί  386 σημεία. Τα 260 σημεία εξέτασης θα είναι σε Κέντρα Υγείας. Άλλα 98 σημεία εξέτασης θα υπάρχουν σε υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Και άλλα 18 σημεία θα υπάρχουν σε υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας».

Στην περιφερειακή ενότητα Ιωάννινων τα σημεία εξέτασης είναι:

ΛΣ/8 Μ/Π ΤΑΞ, ΣΤΡΔΟ «TXH (ΠΖ) ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ» 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
8 ΤΥΠ , ΣΤΡΔΟ «ΥΠΤΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ» 45500 ΠΕΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κεντρο Υγείας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 34
Κεντρο Υγείας ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΣΙΤΣΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ, ΚΑΛΠΑΚΙ
Κεντρο Υγείας ΒΟΥΤΣΑΡΑ, ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ

Στην περιφερειακή ενότητα Άρτας τα σημεία εξέτασης είναι:

584 Μ/Π ΤΠ, ΣΤΡΔΟ «ΤΧΗ (ΠΒ) ΒΕΡΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ» 47100 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ, ΛΟΦΟΣ ΠΕΡΑΝΘΗΣ  ΑΡΤΑ
Κεντρο Υγείας ΑΡΤΑΣ, ΖΑΡΡΑ 2
Κεντρο Υγείας ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ, ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ

Στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας τα σημεία εξέτασης είναι:

FOB AKTION, ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ FOB AKTION 48100
Κεντρο Υγείας ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, 28ης Οκτωβρίου & Μελίνας Μερκούρη
Κεντρο Υγείας ΠΑΡΓΑΣ, ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΒΑΔΑ 25
Κεντρο Υγείας ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΡΩΣΣΟΥ 19

Στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας τα σημεία εξέτασης είναι:

Κεντρο Υγείας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 
Κεντρο Υγείας ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
628 Μ/Π ΤΠ , ΣΤΡΔΟ «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΤΡΙΑΝΤΗ ΘΩΜΑ» 46300 ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

#pressgreece.gr

[ad_2]

Πηγή

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα