Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 11:13

Στα “μαχαίρια” Γενική Γραμματεία Αθλητισμού -Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

[ad_1]

 

Αιτία η  δήλωση του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά για την Ομοσπονδία του Μπάσκετ.

 

Μεγάλη… κόντρα αναπτύχθηκε ανάμεσα στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αιτία; Η δήλωση του ΓΓΑ και παλαίμαχου πολίστα Γιώργου Μαυρωτά, που αφορούσε στις κινήσεις για την επανέναρξη των προπονήσεων στις ομάδες. Ο Ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι η μοναδική ομοσπονδία που δεν έχει στείλει αίτημα για την έναρξη των προπονήσεων είναι η ΕΟΚ!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού  στον Over FM: «Από τις ομάδες ή τις Ομοσπονδίες επίσημο αίτημα για εκκίνηση προπονήσεων δεν έχει γίνει μόνο από το μπάσκετ»!

Κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με το κλίμα που κυριαρχεί. Θυμίζουμε ότι οι μπασκετικές κατηγορίες κάτω από την Α1 διανύουν τον τρίτο μήνα του «λουκέτου» τους, με τις «φωνές» σε διαδίκτυο και σε πολλές συνεντεύξεις να πληθαίνουν. Και να κάνουν λόγο για το ίδιο πράγματα: τον «θάνατο» του μπάσκετ στην Ελλάδα!  Αλλά και την οικονομική εξαθλίωση όλων όσων ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Τσαγκρώνης: «Η ΕΟΚ είναι έτοιμη για επανέναρξη»

Άμεση σχεδόν ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας δια στόματος του του Γενικού Γραμματέα της Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Πήρε θέση στην συχνότηtα του Sport FM και απάντησε στα όσα ανέφερε ο ΓΓΑ Γιώργος Μυαρωτάς αναφορικά με την Ομοσπονδία, λέγοντας:  «Υπήρξε ανακοίνωση της ομοσπονδίας που είπαμε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι όταν μας δώσουν εντολή ξεκινάμε τα πρωταθλήματά μας. Υπήρξε συνάντηση με τον ΠΣΑΚ η οποία έχει πραγματοποιηθεί και έχουμε βγάλει από κοινού ένα ζήτημα και έχουμε ζητήσει να δούμε τι θα κάνουμε προς την ΓΓΑ. Υπάρχει μια επιστολή που ήρθε από τον ΠΣΑΚ, διότι ο κύριος απαξιεί να καλέσει την ομοσπονδία και κάλεσε τον ΠΣΑΚ. Και ζήτησε μέσω του ΠΣΑΚ να ενημερωθεί η ομοσπονδία. Γύρισαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι.

Και συνέχισε: «Πέμπτη βράδυ ενημέρωσε ο ΠΣΑΚ να πάμε στην συνάντηση. Κάτι που δεν ήταν δυνατό να γίνει γιατί υπήρξαν προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις. Υπήρξε προσωπική επικοινωνία του κ.Μαυρωτά με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας. Μας κινεί την περιέργεια γιατί βγήκε αυτό το θέμα, όταν η Εθνική ομάδα των γυναικών βρίσκεται στη Λιουμπλιάνα για να αγωνιστεί για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα υπάρξει και άλλη ανακοίνωση από πλευράς της ομοσπονδίας. Προηγουμένως μίλησα με τον αντιπρόεδρο.»

ANAΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ Η ΝΕΜ

Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη ενημέρωση της επιτροπής των επιστημόνων την περασμένη Παρασκευή (29/01), η διοίκηση της ΝΕΜ προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία δείχνει πόσο επιθυμεί να ξεκινήσει η δράση. Συγκεκριμένα η ομάδα της Δυτικής Αττικής τονίζει ότι πρόθεση της είναι να καλύψει το οικονομικό κόστος, ώστε να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα του συλλόγου.

«Αυτή η χιονισμένη, σχεδόν «αραχνιασμένη» αβεβαιότητα της φωτό, αποτελεί την καθημερινότητα μας τους τελευταίους τρεις (3) μήνες. Αν εξαιρέσουμε το καλοκαιρινό διάλειμμα, που επανήλθαμε έστω & με περιορισμούς στην αγωνιστική δράση, οδεύουμε αισίως προς έναν (1) χρόνο αγωνιστικής απραξίας.
Έναν (1) χρόνο με χιόνια στις μπασκέτες!!!
Έναν χρόνο με «μαύρο» στις ψυχές των παιδιών μας!
Έχει διαρρεύσει ότι μεθαύριο Παρασκευή, ίσως επιτραπεί από την Πολιτεία η επιστροφή, υπό όρους, στους αγωνιστικούς χώρους.
Η Διοίκηση της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος σε προχθεσινή συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα ότι οποιοδήποτε & αν είναι το οικονομικό κόστος (& είναι πολύ μεγάλο) από την στιγμή που η Πολιτεία επιτρέψει να ανοίξουν τα γήπεδα, θα λειτουργήσει ΟΛΑ τα Τμήματα της, αγωνιστικά & μη, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λειτουργούσαν & προ πανδημίας, χωρίς καμία οικονομική περικοπή.
Γνωρίζουμε ότι οι εκατοντάδες Μεγαρίτες, που μας έφεραν ως εδώ, βάζοντας πλάτη πάντοτε στα δύσκολα, μπορούν να γίνουν χιλιάδες, να το ξανακάνουν & να μας βγάλουν & απ’ αυτό το ζοφερό αδιέξοδο!
Γιατί δεν είμαστε κομήτες!
Πρεσβεύοντες, κατ’ αυτό τον τρόπο, το ιδεώδες του αθλητισμού & το μπάσκετ ειδικότερα, καταφέραμε μέσα σε μόλις 5 χρόνια να γίνουμε η πλέον αγαπημένη ομάδα της πόλης & της ευρύτερης περιοχής.
Με μοναδικό όχημα αυτή σας την αγάπη σας η ΝΕΜ θα αντλήσει δύναμη & θα συνεχίσει στο μέλλον αποτελώντας την απάντηση του υγιούς κοινωνικού ιστού στην πανδημία, στις αρρώστιες, αλλά & ταυτόχρονα στους καιροσκόπους, στους ιδιοτελείς, στις σκιές & στα «φαντάσματα»!
Above all our beloved Team!».

 

 

 

 

#pressgreece

[ad_2]

West Attica Today

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα