Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 12:05

Κροκόδειλος καταβροχθίζει καρχαρία-Εκπληκτικές φωτογραφίες

Μια πολύ εντυπωσιακή φωτογράφιση  έκανε  ο 46χρονος ερευνητής επιστήμονας και φωτογράφος  Μαρκ Ζιεμπίκι από το Βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στην ανατολική ακτή της χώρας.

Ένας τεράστιος  κροκόδειλος φαίνεται να έχει έναν καρχαρία ταύρο 100 κιλών στο ορθάνοιχτο στόμα και να είναι έτοιμος να φάει το θήραμά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνδυασμός του πρόσφατου ανοίγματος των εκβολών της Αγίας Λουκίας και της υπερβολικής βροχόπτωσης στην ενδοχώρα προκάλεσε ποσότητες  γλυκού νερού να βρεθούν σε αλατούχα παράκτια ύδατα, οδηγώντας στην συνάντηση μεταξύ των δύο κορυφαίων αρπακτικών.

«Ενώ ήμασταν απασχολημένοι με τη λήψη φωτογραφιών ενός άλλου κροκόδειλου στις όχθες του ποταμού, υπήρξε κάποια αναταραχή περίπου 30 μέτρα μακριά», δήλωσε ο φωτογράφος.

«Ένας κάτοικος της περιοχής που ήταν εκεί, φώναξε ότι υπήρχε ένας κροκόδειλος που έτρωγε έναν καρχαρία. Γυρίσαμε και είδαμε τον καρχαρία να βρίσκεται πάνω στο στόμα του κροκόδειλου. Πέρασαν περίπου 10 λεπτά με τον καρχαρία στα σαγόνια του. Ο καρχαρίας σταδιακά σταμάτησε να κινείται, μέχρι που ο κροκόδειλος κατάπιε ολόκληρο το κεφάλι του. Μας αιφνιδίασε εντελώς. Είχαμε παρατηρήσει τόσο τους κροκόδειλους όσο και τους καρχαρίες στην περιοχή για αρκετές ώρες και αναρωτιόμασταν τι θα συνέβαινε εάν οι δύο συναντιόντουσαν. Πήραμε την απάντησή μας υποθέτω, αν και προφανώς υπήρχε μια αναντιστοιχία μεγέθους.»

ΠΗΓΗ: DAILY STAR

#pgnews

#ΔΙΕΘΝΗ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα