Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 20:08

Τουρκία: Ο Ερντογάν συλλαμβάνει 10 ναυάρχους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την προειδοποιητική επιστολή 103 αποστράτων ναυάρχων προς την τουρκική κυβέρνηση για προσπάθειες κατάργησης της Συνθήκης του Μοντρέ, αλλά και ισλαμοποίησης του στρατού.

Στη σύλληψη του Τζέμ Γκιουρντενίζ και τουλάχιστον ακόμη εννέα απόστρατων ναυάρχων προχώρησε το πρωί της Δευτέρας η τουρκική αστυνομία, στον απόηχο της επικριτικής κοινής δήλωσης που έστειλαν μέσα στο Σαββατοκύριακο 103 βετεράνοι του ναυτικού, επικρίνοντας εμμέσως τη διείσδυση του Ισλάμ στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Την είδηση για τη σύλληψη Γκιουρντενίζ μεταδίδει η αντιπολιτευτική εφημερίδα Cumhuriyet στην ιστοσελίδα της και την επιβεβαιώνει με ανάρτησή της στο twitter η σύζυγός του, Ρενγκίν Γκιούρντενιζ, η οποία ανέφερε ότι αστυνομικοί μπήκαν στην κατοικία τους λίγο πριν τις 6.30 π.μ. και συνέλαβαν το σύζυγό της.

Ο Γκιουρντενίζ ήταν μεταξύ των 103 απόστρατων ναυάρχων που υπέγραψαν κοινή δήλωση ζητώντας από την κυβέρνηση να μην αγγίξει την συνθήκη του Μοντρέ, αλλά και να μην απομακρυνθεί από τις θεμελιώδεις αρχές του Κεμαλικού κράτους.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα