Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 18:35

Άλλες 375 δόσεις εμβολίου στα σκουπίδια!

[ad_1]
Κάτι, φαίνεται ότι, δεν γίνεται σωστά με την φύλαξη των εμβολίων και μετά το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων από όπου αχρηστεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα πάνω από 200 δόσεις εμβολίου κατά του Covid-19, σύμφωνα με καταγγελία από το ΠΑΜΕ, βγήκαν εκτός χρήσης άλλες 375 δόσεις από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, 75 φιαλίδια εμβολίων (375 δόσεις) βγήκαν εκτός χρήσης λόγω βλάβης στην ψύξη του ψυγείου που φυλάσσονταν στο φαρμακείο του ΠΓΝΙ, και αυτό έγινε αντιληπτό στις 7
το πρωί.

Παρότι η τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ είχε τοποθετήσει UPS για την σταθεροποιηση της τάσης την προηγούμενη εβδομάδα μετά το αντίστοιχο περιστατικό στο ΚΥ Ιωαννίνων, τελικά προέκυψε βλάβη.
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν διαταρράχτηκε καθώς αντικαταστάθηκαν άμεσα τα εμβόλια, δεν παύει όμως να είναι μια πολύτιμη απώλεια.
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, αναδεικνυεται ότι η φύλαξη των εμβολίων είναι ένα δύσκολο ζήτημα με κυριότερο την εποπτεία της σταθερής ψύξης ώστε να γίνεται αντιληπτο κάθε πρόβλημα έγκαιρα και οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν τον σχεδιασμό του εμβολιασμού είναι μεγάλες.

#pressgreece


[ad_2]

Pressonline

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα