Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 11:35

Μείωση κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες που έχουν εμβολιαστεί

[ad_1]

Πολύ ελπιδοφόρα είναι η επισήμανση των ειδικών, σύμφωνα με την οποία παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα που έχει εμβολιαστεί, στα άτομα δηλαδή άνω των 75 ετών. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι όσο προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας τόσο θα μειώνονται και τα κρύσματα και τόσο θα αποσυμφορείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ήδη μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, έχουν γίνει περισσότεροι από από 664.000 εμβολιασμοί και έχει καλυφθεί το 6% των συμπολιτών μας, ενώ χθες χορηγήθηκαν 30.310 δόσεις. 

Μάλιστα η Ελλάδα κατατάσσεται στην 12η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς τους εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους, πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ξεπερνώντας χώρες όπως τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

 

Πρώτη η Ελλάδα στο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Η Ελλάδα γίνεται μια από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδίδει αυτόματα τη βεβαίωση εμβολιασμού για όποιον επιθυμεί να την αποκτήσει. Η βεβαίωση αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και είναι από χθες διαθέσιμη, μέσω του gov.gr. Από την Δευτέρα θα εκδίδεται και μέσω των ΚΕΠ. Πρόκειται για ιατρικό έγγραφο που λειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και δίνεται την επόμενη μέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Σημειώνεται ότι μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά.

 

#PressGreece #ΥΓΕΙΑ #ΚΟΙΝΩΝΙΑ

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα