Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 15:37

Ποιά χώρα εμβολιάζει πρώτα του νέους και γιατί;

[ad_1]

Σχετικά με το πρόγραμμα του εμβολιασμού πολλοί έχουν την εξής απορία. Γιατί δεν εμβολιάζονται πρώτα οι νεότερες ηλικίες που είναι οικονομικά ενεργές και είναι αυτές που κατά κανόνα διασπείρουν περισσότερο τον ιο;

Οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι μεν πιο ευάλωτες αλλά είναι και αυτές που προσέχουν περισσότερο. Επιπρόσθετα συνήθως κολλάνε τον ιο από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Παιδιά, εγγόνια κλπ.

Η Ελλάδα, όπως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχει αποφασίσει τον εμβολιασμό πρώτα των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν περισσότερο.

Υπάρχει όμως μία χώρα που επέλεξε την αντίστροφη πορεία. Πρόκειται για την Ινδονησία, η οποία αποτελεί την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με 275.072.006 κατοίκους. Η Ινδονησία αφού εμβολίασε φυσικά πρώτα όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας, προχωρά με τον εμβολιασμό όσων είναι 18-59 ετών.

Η λογική της πολιτικής της Ινδονησίας έγκειται στην εκτίμηση που αναφέραμε παραπάνω και λέει ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν περισσότερο από το σπίτι για να δουλεύουν και επιστρέφουν το βράδυ στις οικογένειές τους συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο για να κολλήσουν και άλλους.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος Amin Soebandrio, που συνεργάζεται με την κυβέρνηση «Στόχος μας είναι να προστατευτούν όσοι είναι πιθανότερο να μεταδώσουν τον ιό».

Σύμφωνα μάλιστα με τα στατιστικά δεδομένα που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση της Ινδονησίας, το 80% των κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί στη χώρα αφορά τον εργαζόμενο πληθυσμό.

 

#PressGreece #ΥΓΕΙΑ #ΔΙΕΘΝΗ

[ad_2]

Ο Πολίτης

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα