Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 03:32

Ημαθία: Υγειονομική βόμβα από θρυμματισμένο Αμίαντο, καταγγέλλει η Οικολογική Ομάδα Βέροιας

Υγειονομική βόμβα στη Βέροια, καταγγέλλει η Οικολογική Ομάδα Βέροιας καθώς όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε τόνοι από θρυμματισμένο αμίαντο βρίσκονται επί 20 χρόνια εκτεθειμένοι σε χώρο που παίζουν παιδιά. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικότερα.

“Πρόκειται για παλαιούς στάβλους μοσχαριών, τα οποία έπαψαν να λειτουργούν εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Ωστόσο, με τον χρόνο, κατέρρευσε στο σύνολό της η σκεπή του στάβλου που ήταν από αμίαντο. Εκεί βρίσκουν χώρο για παιχνίδι, μικρά παιδιά από τον οικισμό Πανοράματος. Η απόσταση από τον οικισμό, είναι όσο ένας δρόμος δέκα μέτρων. Είναι εξωφρενικό, το πώς επέτρεψαν όλοι οι υπόχρεοι, αυτήν την άκρως τοξική υγειονομική βόμβα.

Καλούμε άμεσα τον κάθε υπεύθυνο, να απαγορεύσει την πρόσβαση στον χώρο, άμεσα να απομακρυνθούν οι τόνοι του αμιάντου με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και να αποκατασταθεί ο χώρος όπως προβλέπεται. Οι κάτοικοι περιμένουν απαντήσεις. Είναι αλήθεια ότι οι εγκαταστάσεις κατασχέθηκαν από μια Τράπεζα; Αληθεύει ότι γνώριζαν την κατάσταση αλλά, αδιαφόρησαν; Είχε επιπτώσεις όλο αυτό στην περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους του Τριποτάμου;

Για την Οικολογική Ομάδα Βέροιας
Νίκος Ασλάνογλου
Για το ΠΑΝΔΟΙΚΟ

ΣΤΑΒΛΟΙ ΣΠΑΝΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΕΡΟΙΑ

#pgnews #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ #ΥΓΕΙΑ #ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Πολίτης

Σχετικά

spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα