Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 16:23

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο – Ποιες περιπτώσεις αφορά!

Επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αφορά –σε πρώτη φάση– τους ανοσοκατασταλμένους, σύμφωνα με τα όσα είπε η κυρία Θεοδωρίδου. Όπως εξήγησε, το θέμα της τρίτης δόσης θα τεθεί μετά το Σεπτέμβριο.

«Επίσης, θα ακολουθήσουν οι ομάδες που έχουμε δει ότι υπολοίπονται σε ανοσολογική ανταπόκριση. Ήδη βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν το βασικό σχήμα εμβολιασμού», είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού. Σε ερώτηση που αφορούσε το ποσοστό των εμβολιασμένων, οι οποίοι ασθενούν και νοσηλεύονται, η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι οι ασθενείς που εισάγονται σε ΜΕΘ σε ποσοστό πάνω από 90% είναι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιοι που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις να νοσήσουν, όμως νοσούν ελαφρά και σπάνια μπαίνουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεν περιέχουν εμβρυικά κύτταρα και δεν είναι πειραματικά τα εμβόλια Τους μύθους για τα εμβόλια επιχείρησε να αποδομήσει η η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αποσαφηνίζοντας ότι δεν περιέχουν εμβρυικά κύτταρα και δεν είναι σε πειραματικό στάδιο. Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε: «Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα».

«Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής» είπε. Για τα όσα λέγονται, εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί. Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων» τόνισε η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Σχετικά

spot_img
spot_img
spot_img

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα