Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 14:50

Στην Ψηφιακή Εποχή μπαίνει το Νοσοκομείο Βέροιας

Δυναμικά εισέρχεται στην ψηφιακή επόχή το Νοσοκομείο Βέροιας με τη δημιουργία του ψηφιακού φακέλου του κάθε ασθενή που επισκέπτεται τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου ή έχει κάποιο προγραμματισμένο ραντεβού. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται να μπει τέλος στην απίστευτη ταλιαπωρία που υφίσταντιο οι ασθενείς και οι συνοδοί τους κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Ηλίας Πλιόγκας, ο συνοδός θα έπρεπε να μεταφέρει μόνος του τα εργαστηριακά, να τρέχει μόνος του να λάβει τα αποτελέσματα. Όλα αυτά έχουν απλοποιηθεί προς όφελος των ασθενών.

Στον ηλεκτρονικό φάκελο έχει γίνει διασύνδεση του εργαστηριακού κομματιού μέσω του οποίου γίνεται η παραγγελία της εξέτασης που απαιτείται. Αυτόματα ενημερώνεται το μικροβιολογικό εργαστήριο, λαμβάνεται δείγμα από την ασθενή και ετυπώνεται barcode  και με σωληνωτό σύστημα καταλήγει στο μικροβιολογικό. Το εργαστήριο κάνει την εξέταση και από τη στιγμή που βγει το αποτέλεσμα ο ιατρός χωρίς τηλέφωνα έχει ον ιατρικό φάκελο του ασθενμούς online.

Τα κονδύλια, όπως αναφέρει ο κ. Πλιόγκας είναι εξασφαλισμένα μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανανέωση του εξοπλισμού και την ψηφιοποίησή του αλλά και όλων των εργαλέιων.

Το επόμενο βήμα, για το οποίο το Νοσοκομείο Βέροιας είναι έτοιμο, είΝαι η διασύνδεσή του με όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας με τον ιατρικό φάκελο του κάθε ασθενή.

Είναι αναμφισβήτητα μια πολύ καλή είδηση. Παρακάτω σχετικό ρεπορτάζ από την ΕΡΤ.

#pgnews #ΥΓΕΙΑ #ΚΕΝΤΡΙΚΗΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο Πολίτης
Ακολουθήστε το Pressgreece στο Google News
και στο Facebook

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα