Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 20:58

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν επιβεβαιώνουν ραγδαία μείωση κρουσμάτων σε μεγάλες ηλικίες  

Του Παν.Γιαλένιου, εκδότη του «Σύμβουλου Επιχειρήσεων»

Αν κάτι δεν μπορεί να διαψευστεί είναι οι αριθμοί. Πόσο μάλλον όταν αυτοί προέρχονται από τον πλέον επίσημο οργανισμό για την Δημόσια Υγεία, τον ΕΟΔΥ.

Ας αφήσουμε τους αριθμούς λοιπόν να μας επιβεβαιώσουν ή όχι την επισήμως δημοσιοποιούμενη θέση ότι οι εμβολιασμοί έχουν επιτυχία άνω του 95% και έχουν μειωθεί ραγδαία σε ηλικίες άνω των 65 που έχουν εμβολιαστεί

Στις Ημερήσιες Εκθέσεις του ΕΟΔΥ  όπου δημοσιοποιούνται κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι ανά ηλικιακές ομάδες διαβάζουμε (τα στοιχεία από αναλυτή Χ.Χαμηλοθώρη) :

01/11 σύνολο διασωληνωμένων 140. 65 και άνω 54.6%

08/11 σύνολο διασωληνωμένων 228. 65 και άνω 56,1%

17/11 σύνολο διασωληνωμένων 443. 65 και άνω 52,2%

29/12 σύνολο διασωληνωμένων 458. 65 και άνω 60,7%

30/12 σύνολο διασωληνωμένων 443. 65 και άνω 60,7%

24/02 σύνολο διασωληνωμένων 357. 65 και άνω 63,3%

05/03 σύνολο διασωληνωμένων 451. 65 και άνω 63,2%

16/03 σύνολο διασωληνωμένων 605. 65 και άνω 63,5%

Φαίνεται στα παραπάνω στοιχεία να επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ραγδαία μείωση στις μεγάλες ηλικίες;

Μήπως τα πραγματικά δεδομένα  δείχνουν ότι χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής γιατί η πολυδιαφημιζόμενη συλλογική ανοσία για τον κορωνοϊό δεν δείχνει να είναι κοντά;

Πόσο μάλλον που δείχνουν να αποκτούν ισχυρή τεκμηρίωση απόψεις που υποστηρίζουν ότι ο ιός  προκαλεί   πρωτεϊνική νόσο και όχι λοίμωξη !!!!

Θυμίζουμε εδώ την σχετική τοποθέτηση στον  «Σύμβουλο Επιχειρήσεων» και το symboulos.gr, που έχει κάνει μεγάλη αίσθηση και έχει τροφοδοτήσει σημαντικά τον δημόσιο διάλογο επί του θέματος, του  αν. καθηγητή Βιοχημείας του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Πουλά, που με την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας (ΕΜΒΙΑ) που διευθύνει έχει ασχοληθεί με τον τρόπο διάδοσης του ιού και έχει προβεί σε σημαντικές διεθνείς δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΛΑΣ

«Θεωρούμε ότι είναι καιρός οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές με την στήριξη και των πολιτικών υπευθύνων να αλλάξουν μεθοδολογία ως προς την ερμηνεία  αυτών των ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων, μελετώντας γενικότερα τo οπλοστάσιο ερευνών που έχουν δημοσιοποιηθεί και να διευρύνουν τη γνώση του ιού και της φυσιολογίας του. Η μελέτη αυτή μπορεί ωστόσο να προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες για τον ίδιο τον ιό SARS-CoV-2.

Πρέπει να αντιληφθούμε  ότι  όλα  τα εμβόλια που έχουμε σε χρήση ή που αναμένουμε να αδειοδοτηθούν οδηγούν στην παραγωγή (από τα κύτταρα του δικού μας οργανισμού) της «πρωτεΐνης – ακίδας» δηλαδή της  πρωτεΐνης που  ο ιός χρησιμοποιεί κατά τη λοίμωξη  για να επιτεθεί  στα κύτταρά μας, να εισέλθει σε αυτά για να τα μολύνει. Τις παρενέργειες όλων των εμβολίων μπορούμε  να τις αποδώσουμε είτε σε κάποιο έκδοχο ή σε αυτήν ακριβώς την πρωτεΐνη που «παράγει» το εμβόλιο στον οργανισμό μας. Δεδομένου ότι τα έκδοχα μεταξύ των εμβολίων που κυκλοφορούν είναι διαφορετικά η λογική ερμηνεία είναι ότι μόνο η «πρωτεΐνη- ακίδα» μπορεί να ενοχοποιηθεί.

Όπως έχουν δείξει μελέτες  της ερευνητικής μας  ομάδας «η πρωτεΐνη -ακίδα» διαθέτει μια περιοχή που μοιάζει με τοξίνη. Όταν ο ιός εισέρχεται στο αναπνευστικό μας σύστημα  η «πρωτεΐνη-ακίδα» προσδένεται ισχυρά στους «νικοτινικούς υποδοχείς» (λέγονται έτσι γιατί διεγείρονται και από μόρια νικοτίνης) του λεγόμενου «αντι-φλεγμονώδους χολινεργικού μονοπατιού» διαταράσσοντας τη λειτουργία του. Η   διαταραχή αυτή ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος και για τον καταρράκτη κυτταροκινών που έχει παρατηρηθεί κατά τις πρώτες ημέρες της νόσου και οδηγεί σε βαρύτατη πνευμονία, καταστροφή πολλών ιστών και οργάνων και ενδεχομένως σε θάνατο. Με αντίστοιχο τρόπο τροφοδοτείται η θρόμβωση αρτηριών ή φλεβών αλλά προκαλούνται και διαταραχές του νευρικού, γαστρεντερικού, καρδιακού κλπ.

Η ίδια πρωτεΐνη όταν βρεθεί στο σώμα μας μετά τον εμβολιασμό μοιάζει να εκκινεί μια παρόμοια παθολογία με χαρακτηριστικά  αντίστοιχα της προσβολής από τον ιό. Παρατηρούμε έτσι θρομβώσεις, διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, διαταραχές του νευρικού συστήματος (ανοσμία, αγευσία, γαστρεντερικές διαταραχές κλπ).

Στην περίπτωση της προσβολής από τον ιό, οι νικοτινικοί υποδοχείς που προσβάλλονται είναι στο αναπνευστικό επιθήλιο. Στην περίπτωση του εμβολίου οι νικοτινικοί υποδοχείς βρίσκονται σε κύτταρα του ανοσοποιητικού (μακροφάγα) κοντά στο σημείο της ένεσης. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο.

Η έρευνά μας για την κατανόηση του κορωνοϊού μέσω της εξαντλητικής μελέτης της «πρωτεΐνης- ακίδας» συνεχίζεται».

#pgnews

#ΥΓΕΙΑ

symboulos.gr

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα