Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 15:46

Πανελλαδικές 2023: Ο πρώτος των πρώτων με 19.710 μόρια αποκάλυψε τη «συνταγή» της επιτυχίας

Για την επιτυχία του να πετύχει επίδοση 19.710 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – ίσως την υψηλότερη βαθμολογία φέτος – μίλησε στο ΟΡΕΝ ο Δημήτρης Καραβασίλης από τη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτοντας τη μεθοδολογία του.

Όπως είπε ο μαθητής που με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε εξασφάλισε την είσοδό του στη Νομική Θεσσαλονίκης, «πήγαινα σχολείο, έκανα λίγες απουσίες, διάβαζα το βράδυ ένα δίωρο την ημέρα και από 4-5 ώρες τα Σαββατοκύριακα ενώ έβγαινα και 2-3 φορές την εβδομάδα για να αλλάζω παραστάσεις». Στην παρατήρησε, δε, ότι «δεν φαίνεσαι και πολύ σπασίκλας» ο Δημήτρης σχολίασε «δεν θα το έλεγα».

Ο νεαρός Θεσσαλονικιός εξομολογήθηκε ότι «μου άρεσαν τα αρχαία πάρα πολύ» ενώ για τα επόμενα βήματά του είπε ότι «σκέφτομαι για μεταπτυχιακό έξω αλλά σκέφτομαι να μείνω εδώ».

Για τα επαγγελματικά του βήματα είπε ότι καταρχήν εξετάζει τη δικηγορία «αλλά σκέφτομαι και για ακαδημαϊκός» αποκαλύπτοντας ότι ο πατέρας του είναι δικηγόρος και η μητέρα του συμβολαιογράφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, πολύ καλές επιδόσεις στις πανελλαδικές πέτυαν και οι φίλοι του οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στις επιστήμες υγείας.

Δίδυμη επιτυχία στη Γαστούνη: Τα αδέλφια Πέτρος και Χαράλαμπος πέτυχαν μαζί στις Πανελλαδικές

Δύο αδέλφια, ο Πέτρος και ο Χαράλαμπος Κοτσέτας, από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης, πέτυχαν τους στόχους τους και κατάφεραν να φτάσουν τις βαθμολογίες που ήθελαν στις φετινές πανελλαδικές.

Συγκεκριμένα ο Πέτρος Κοτσέτας με 18.680 μόρια και ο Χαράλαμπος Κοτσέτας με 17.480 μόρια έχουν επιλέξει επιστήμες Υγείας και πλέον «ανοίγουν τα φτερά τους» για την επόμενη διαδρομή. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην εφημερίδα Πατρίς, μετά την επιτυχία τους είναι ικανοποιημένοι και ευτυχείς που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και ευχαρίστησαν όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό τους σε αυτήν την προσπάθεια και κυρίως τους γονείς τους.

«Κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου»

«Νιώθω πολύ ευχαριστημένος διότι κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους καθηγητές του σχολείου μου όσο και τους καθηγητές που μου έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα καθώς και τους γονείς μου. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες και πάντα επιτυχίες», λέει ο Πέτρος

«Ευχαριστώ τους καθηγητές και τους γονείς μου»

«Ευχαριστώ τους καθηγητές μου, του σχολείου και των ιδιαίτερων καθώς επίσης και τους γονείς μου που ήταν συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή», ανάφερε ο Χαράλαμπος

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα