Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 14:27

Θεσσαλονίκη: Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη, 16 ΜαρτίουΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα ΤέμπηΤρεις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10:00 κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα. Στο ίδιο σημείο καλούν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 11:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούν εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης,καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 στον ΟΣΕ, με σύνθημα «Ακούστε τις φωνές».

Θα προηγηθούν τέσσερις προσυγκεντρώσεις σωματείων στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα:

επί της Τσιμισκή με Αριστοτέλους, σωματεία στον κλάδο του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών

-στην πλατεία Άθωνος σωματεία στον κλάδο των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπών σωματείων του ιδιωτικού Τομέα

-στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Ερμού, σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και

-στην πλατεία Αγίας Σοφίας, σωματεία στον Κλάδο της Υγείας, των Εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ,καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία.

θα κυκλοφορήσουν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας από την αρχή της βάρδιας έως το τέλος της. Παράλληλα, κανονικά θα εκτελούν τα δρομολόγια τα νυχτερινά λεωφορεία του αεροδρομίου αλλά και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑΜΕΑ.

Σιωπηρή διαμαρτυρία στις 10:30 θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, στον αίθριο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Σχετικά

Μείνετε Συντονισμένοι

Τελευταία Νέα